20 Лютого 2023
Новини

Новий пакет військової допомоги США складатиме $500 млн

Новий пакет військової допомоги США складатиме $500 млн

Президент Джо Байден під час несподіваного візиту до України 20 лютого оголосив про виділення пів мільярда доларів додаткової допомоги Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN.

У спільній заяві з президентом України Володимиром Зеленським Байден сказав, що пакет допомоги включатиме більше військового обладнання, в тому числі артилерійські боєприпаси, більше реактивних снарядів і гаубиць.

Зеленський сказав, що вони з Байденом говорили про "далекобійну зброю і зброю, яка все ще може бути поставлена в Україну, навіть якщо вона не постачалася раніше".

У своєму виступі Байден говорив про стійкість українського опору, оскільки війна триває вже майже рік. Байден зустрівся із Зеленським, а також першою леді Оленою Зеленською в президентському палаці в Києві в понеділок. Опівдні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що президент США Джо Байден справді перебуває у Києві.

Цей історичний візит відбувся за кілька днів до річниці вторгнення росії в Україну.

У Києві зранку діяли посилені заходи безпеки, були перекриті вулиці від посольства США, а також Берестейський проспект (Перемоги), Повітрофлотський проспект, бульвар Лесі Українки. На тлі таких заходів безпеки з'явились припущення, що до Києва можливо прибули надважливі гості. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, Джо Байден, війна з Росією
В тему

Останні матеріали