14 Лютого 2023
Новини

Обстріл Донеччини та пожежі на Миколаївщині: дані ОВА

Обстріл Донеччини та пожежі на Миколаївщині: дані ОВА

На Харківщині обстріли з боку росіян пошкодили одразу декілька будівель у Вовчанську.

Зібрали інформацію про ситуацію в регіонах, - пише hromadske.

Харківська область: за даними ОВА, протягом 13 лютого ворог обстріляв щонайменше 17 прикордонних населених пунктів Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів області. У ніч проти 14 лютого росіяни били по Моначинівці Куп'янського району. Там пошкоджено будівлю сільського клубу. Обійшлося без постраждалих.

Найбільше в області від обстрілів потерпає Вовчанськ Чугуївського району. Там за добу пошкодили щонайменше 6 житлових будинків, вітрини торговельних павільйонів та магазинів, будівлі об'єкта цивільної промисловості, а також адмінбудівлю «Укртелекому».

У Куп'янську, Дворічній та навколишніх селах окупанти пошкодили приватні та багатоквартирні житлові будинки й господарські споруди. Біля села Нова Гусарівка на протипіхотній міні «Пелюстка» підірвався 46-річний працівник «Харківобленерго». Він госпіталізований у важкому стані. 

Миколаївська область: у цьому регіоні росіяни 13 лютого зранку тричі обстрілювали акваторію Очаківської громади, розповідає ОВА. Постраждалих немає. 

А зранку 14 лютого під артилерійським та мінометним обстрілом був населений пункт Очаківської громади. Через це там сталися пошкодження та займання житлових будинків, а ще — уражено кілька адміністративних будівель. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Херсонська область: росіяни 13 лютого обстріляли 54 рази, кажуть в ОВА. Били з РСЗВ, мінометів, артилерії та танків. Через це в регіоні загинули дві людини, ще троє — зазнали поранень.

Херсон російська армія атакувала 13 разів. Ворожі снаряди поцілили в залізничну колію пасажирського сполучення та житлові будинки. 

Донецька область: ОВА розповідає, що протягом останньої доби в регіоні під обстрілами були Авдіївка, Новоукраїнка, Бахмут, Васюківка, Лиман та низку інших населених пунктів. У Васюківці росіяни пошкодили два будинки, у Лимані — три будинки, а в Бахмуті — багатоповерхівку.

За інформацією ОВА, там 13 лютого внаслідок російських обстрілів загинула одна людина — це сталося у Ставках. Ще три людини у регіоні зазнали поранень.

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок дій росіян вже загинули 1360 цивільних, ще 3038 — поранені. Ця статистика не враховує ситуацію в Маріуполі та Волновасі, адже там наразі вести підрахунки жертв неможливо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією
В тему