14 Лютого 2023
Новини

На росії для путіна збудували секретну залізницю

На росії для путіна збудували секретну залізницю

На росії для володимира путіна побудували секретну залізницю і мережу станцій до його резиденцій.

Раніше повідомляли, що путін почав їздити по країні на власному бронепоїзді. Про це інформує видання "Проект", - пише УП.

"До всіх основних резиденцій володимира путіна підвели залізничні гілки, а поруч збудували секретні станції, з'ясував "Проект". Це підтверджує повідомлення центру "Досьє" про те, що глава держави останнім часом став частіше користуватися поїздом, а не літаком", - йдеться в повідомленні.

Видання з'ясувало, принаймні, три локації, які можуть бути пов'язані з засекреченим залізничним сполученням путіна.

Зокрема на території Валдайського національного парку під охороною знаходиться залізнична станція з вертолітним майданчиком поруч із селом Довгі Бороди - це найближчий населений пункт до улюбленої путіним валдайської резиденції. Троє місцевих жителів повідомили виданню, що станцію і спеціальну залізничну гілку до неї побудували тільки для глави держави.

Крім того, згідно з супутниковими знімками, станція в Ново-Огарьово з'явилася 2015 року - вона розташована за 400 метрів від резиденції путіна в московській області. Землю під станцією вилучили з приватної власності на користь ФСО рішенням тодішнього прем'єр-міністра рф дмитра медведєва. Сама спецстанція розрахована на невелику кількість вагонів і прихована за високим парканом, на якому через кожні 10 метрів встановили камери спостереження.

Для зупинки поїзда біля сочинської резиденції "Бочаров ручей" у 2017 році з'явилася платформа і нова тупикова залізнична гілка, схована від колій, якими ходять електрички, високим парканом.

Спецпоїзд президента не раз потрапляв в об'єктив трейнспоттерів і працівників залізниці. Наприклад, у листопаді 2018 року або у квітні 2020 року.

За словами колишнього машиніста, з яким поговорив "Проєкт", бронепоїзд путіна базується в депо на станції "Москва-Каланчевська", де розташований закритий вокзал для віп-персон. Цей спецвокзал, і зараз функціонує - високий паркан, що оточує його, додатково укріплений колючим дротом. У 2017 році прямо до перону віп-вокзалу на Каланчівці поклали нову автодорогу для кортежу. Спецпоїзд президента належить компанії "Гранд-Сервіс Експрес", яка була пов'язана з близьким другом путіна Юрієм Ковальчуком.

Нагадаємо, 13 лютого "Центр "Досьє" повідомив, що  володимир путін все частіше користується для далеких переїздів до свої резиденцій бронепоїздом, на який він пересів ще навесні 2021 року. У грудні 2022 року повідомлялось, що  путін має глобальну мережу секретних бункерів від москви до уралу і продовжує будівництво підземних сховищ у росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир путін, потяги, війна з Росією
В тему