7 Лютого 2023
Новини

У Луцьку з бюджету вкрали мільйон: «будували» зовнішні мережі теплопостачання

У Луцьку з бюджету вкрали мільйон: «будували» зовнішні мережі теплопостачання

До суду скерували обвинувальний акт щодо трьох учасників організованої групи за фактами заволодіння майном, службового підроблення та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Встановили, що директор приватного підприємства уклав договір підряду із Квартирно-експлуатаційним відділом м. Володимир-Волинський про будівництво зовнішніх мереж теплопостачання у Луцьку за ціною майже 9 млн грн, - пише ІА "Волинські новини".

Він вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про здійснені витрати на відрядження працівників підприємства та завищив вартість робіт, які насправді не проводились. На підставі цих документів КЕВ здійснив оплату.

Щоб легалізувати гроші, директор залучив до схеми головного бухгалтера підприємства та її сина. Він перерахував кошти під виглядом оплати товарів, поставки яких не було, на їх особисті рахунки як фізичних осіб-підприємців. Вони ж перевели отримані кошти у готівку.

Таким чином підозрювані заволоділи майже мільйоном гривень бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир-волинський, Волинь, бюджет
В тему