6 Лютого 2023
Новини

Землетрус в Туреччині: кількість загиблих перевищила 900 осіб

Землетрус в Туреччині: кількість загиблих перевищила 900 осіб

У результаті землетрусу кількість загиблих у Туреччині перевищила 900 людей.

Про це повідомляє агентство Анадолу. Як повідомляється, ВС Туреччини відкрили "повітряний коридор допомоги" в зону лиха.

Ще тисячі людей отримали поранення. Десятки людей все ще перебувають під завалами, і очікується, що кількість загиблих зросте. Рятувальні роботи тривають.

За даними The watchers, нині повідомляють, що в результаті землетрусу обвалилося 1170 будівель. Замок Газіантеп, побудований понад 2200 років, також обвалився під час землетрусу.

Тим часом Міністерство закордонних справ встановлює можливу наявність українських громадян серед постраждалих внаслідок потужного землетрусу в Туреччині. Про це прессекретар МЗС Олег Ніколенко повідомив у Facebook.

Дипломат зазначив, що вранці на південному сході Туреччини, в Газіантепі і Кахраманмараші стався потужний землетрус магнітудою 7,4. Зокрема, постраждав ряд сусідніх міст, загинули і отримали поранення сотні людей, зруйновані сотні будинків.

"Посольство України в Туреччині взаємодіє з турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих", - повідомив Ніколенко.

У зв'язку з цим для допомоги українцям в Туреччині на базі посольства відкриті дві "гарячі лінії": +90 539 550 98 98 і +90 312 442 15 93.

Крім того, родичі в Україні можуть також звертатися на "гарячу лінію" МЗС: +380 44 238 15 88.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: туреччина, природа
В тему