5 Лютого 2023
Новини

«Чи буде ЗСУ використовувати далекобійні ракети для звільнення Криму», - Пентагон

«Чи буде ЗСУ використовувати далекобійні ракети для звільнення Криму», - Пентагон

Збройні сили України самостійно ухвалюють рішення щодо операцій зі звільнення своїх територій від російських окупантів. Те саме стосується наданих США далекобійних ракет GLSDB – Україні вирішувати, як застосовувати це озброєння.

Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

За його словами, ракети GLSDB дадуть Україні можливість ведення вогню на великі відстані.

Представник Пентагону підкреслив, що таке озброєння дозволить українській армії здійснити операції як щодо захисту своєї країни, так і щодо повернення тимчасово окупованих територій.

"У рамках пакету USAI ми постачатимемо Україні бомби малого діаметра наземного базування. Це дає їм можливість далекої дії – можливість ведення вогню на великі відстані, що знову ж таки дозволить їм проводити операції із захисту своєї країни і повернути свою суверенну територію в окупованих Росією. районах", – сказав Райдер.

Водночас він дав зрозуміти, що США не мають наміру втручатися у плани України щодо деокупації своїх територій. Райдер наголосив, що українське командування самостійно має приймати рішення, які операції та де проводити для звільнення територій від путінської армії.

"Коли справа доходить до українських планів операцій, очевидно, що це їхнє рішення. Я не збираюся говорити чи будувати припущення про можливі майбутні операції, але знову ж таки весь цей час ми працювали з ними, щоб надати їм можливості, які дозволять їм бути ефективними на полі бою", – заявив представник Пентагону.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки 3 лютого оголосили про надання Україні чергового пакету військової допомоги для боротьби із російськими окупантами. До нього увійшли так звані "крилаті бомби" GLSDB з радіусом дії 150 км.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, сша
В тему