2 Лютого 2023
Новини

Санкції проти росії: ЄС до 24 лютого хоче ухвалити 10 пакет

Санкції проти росії: ЄС до 24 лютого хоче ухвалити 10 пакет
Євросоюз планує ухвалити 10-й пакет санкцій проти росії до 24 лютого.

Про це президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сказала на брифінгу в Києві, - пише hromadske.

Президентка Єврокомісії заявила, що нинішні санкції вже «відкидають росію на покоління назад», але ЄС продовжуватиме тиск.

«Ми сьогодні робимо так, щоб путін заплатив за цю жорстоку війну... І до річниці початку повномасштабного вторгнення ми прагнемо мати 10-й пакет санкцій», — сказала фон дер Ляєн.

Також вона розповіла, що разом із партнерами «Великої сімки» готується новий ціновий ліміт на нафту з росії. Наразі гранична ціна становить 60 доларів за барель.

Про підготовку нового пакету санкцій проти росії стало відомо на початку січня. Президентка Єврокомісії пояснювала, що він буде «зосереджений на закритті лазівок, щоб покінчити з ухиляннями (від санкцій — ред.), та запровадженні масштабних наслідків для тих, хто обходить санкції Європейського Союзу».

Нагадаємо, дев'ятий пакет санкцій проти росії Рада Євросоюзу остаточно схвалила 16 грудня 2022 року. Він передбачає нові обмеження на експорт товарів і технологій, замороження активів ще двох російських банків та повну заборону на операції для «Всеросійського банку розвитку регіонів». Також нові санкції зупиняють дії ліцензій низки російських телеканалів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євросоюз, війна з Росією, санкції
В тему