26 Січня 2023
Новини

Ракетні удари по Україні: що відомо

Ракетні удари по Україні: що відомо
По території України зранку 26 січня російські війська знову завдали ракетного удару.
Деякі ракети вже збила протиповітряна оборона, але є і влучання та жертви. Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що пуски ракети зробили близько шести літаків Ту-95, які, за попередньою інформацією, вилетіли з району Мурманської області. Очікується понад 30 ракет, які вже почали з'являтися у різних областях України, - пише hromadske.

Київ та Київщина

Київська міська військова адміністрація спершу розповідала, ворог випустив в напрямку столиці понад 15 крилатих ракет: усі збила українська ППО.

Згодом у Києві пролунав щонайменше один вибух. Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що вибухи пролунали в Дніпровському районі столиці. Всі служби поїхали на місце. Деталі обіцяє розповісти згодом.

Також у Голосіївському районі одна людина загинула і двоє зазнали поранень. Потерпілих госпіталізували. За словами Кличка, це сталося внаслідок влучання ракети в нежитлову забудову. У КМВА кажуть, що причиною жертв та руйнувань є падіння частини ракети.

Голова поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив, що уламки ворожих ракет виявили вже на території кількох районів області. За попередніми даними, внаслідок атаки постраждалих немає.

Одещина

Також вибухи пролунали в Одесі, зазначає «Суспільне». Одеська районна державна адміністрація повідомила, що російські удари пошкодили щонайменше два об'єкти критичної енергетичної інфраструктури регіону.

Пізніше голова Одещини Максим Марченко заявив, що є влучання та пошкодження декількох об’єктів енергетичної інфраструктури в Одеській та інших областях України, тому виникли великі проблеми з електрикою. Запевняє, що енергетики вже почали ремонтні роботи, але усунення пошкоджень займе певний час.

Львівщина

Очільник Львівської області Максим Козицький о 9:26 заявив, що ракети вже перебувають у сусідній області та рухаються у напрямку Львівщини. Через годину він уточнив, що у Львівській області все спокійно. Але попросив людей залишатися в укриттях, адже небезпека не минула.

Інші регіони

Про роботу ППО повідомили Київська ОВА та міський голова Вінниці Сергій Моргунов. А голова Житомирщини Віталій Бунечко запевнив, що звуки вибухів в його регіоні — це планові роботи наших військових. Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що у кількох областях є влучання ракет, зокрема на Вінниччині.

До речі, через загрозу ракетних ударів у Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Сумській областях превентивно застосували екстрені відключення електрики. Так роблять, щоб уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему