24 Січня 2023
Новини

У білорусі очікують активність авіації: що відомо

У білорусі очікують активність авіації: що відомо
Фото ілюстративне

У білорусі в межах спільних льотно-тактичних навчань рф та рб найближчими днями очікуються активні польоти авіації. 

Про це повідомляє "Беларускі Гаюн".

Аналітики вважають, що також можливе активне переміщення армії білорусі в районі Слоніма у зв'язку з проведеними на базі 11-ї механізованої бригади заходами з приведення в готовність підрозділів забезпечення.

"російський контингент перебуває в польових таборах на полігонах ЗС рб, і не проводить наразі активних переміщень всередині країни. Можна припустити, що російські військові займаються навчанням прибулих в першій половині січня для проходження курсу військової підготовки громадян рф. Побічно на це вказує в т.ч. й інформація про активну стрільбу на 230-му загальновійськовому полігоні під Барановичами, де знаходиться великий польовий табір рф", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що минулої доби фіксувалися невеликі колони і окремі машини в районі міста Лунинець, на окремих ділянках траси М1 і в Мінську, проте великих переміщень техніки не було.

Водночас активність ЗС рб також була невисокою - техніку помічали в Пінську і Мозирі. Крім цього, ввечері в районі Гродно відзначався рух у бік полігону "Гозький" підрозділів 6-ї механізованої бригади. 

Нагадаємо, у білорусі 19 січня ближче до кордону з Україною перекинули бойові вертольоти. Зокрема, з білоруських Мачулищ до Лунинця перебазувалися 11 російських вертольотів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали