24 Січня 2023
Новини

Україна пропонувала білорусі «укласти пакт про ненапад», - лукашенко

Україна пропонувала білорусі «укласти пакт про ненапад», - лукашенко

Самопроголошений президент олександр лукашенко сказав, що Україна пропонувала білорусі «укласти пакт про ненапад», але не уточнив хто і коли пропонував.

Про це повідомляє Белта.

На нараді з питань суспільно-політичної обстановки лукашенко вкотре заявив, що «Захід не відмовився від своїх планів щодо білорусі, в Україні продовжують готувати бойовиків та екстремістів».

«Не знаю, навіщо це українцям. З одного боку, просять нас, щоб ми в жодному разі не воювали з Україною, щоб наші війська туди не рухалися. Пакт про ненапад пропонують укласти. А з іншого боку, готують цю гримучу суміш та озброюють їх. Польща, Литва взагалі очманіли. Навіщо їм це треба? Не зрозуміло. Тому ми змушені жорстко реагувати. Нам по периметру вистачає питань – і у повітряному просторі, і на землі, зелений кордон. У нас вистачає проблем. Дай Боже втримати все це. А ще всередині нам хтось творитиме? Тому реакція на цю внутрішню не опозицію, а екстремістів – вилізли з-під плінтуса, не вилізли – буде жорстка. І нехай не ображаються: ми попереджали», – сказав він.

Нагадаємо, лукашенко визнав участь білорусі у російській агресії проти України. Він також звинувачував Україну в «підготовці нападу на білорусь».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, Україна, війна з Росією, олександр лукашенко
В тему