20 Січня 2023
Новини

В Україні дітей загиблих захисників прийматимуть до вишів поза конкурсом

В Україні дітей загиблих захисників прийматимуть до вишів поза конкурсом

До вступників у 2023 році застосовуватимуться вимоги, але вони не стосуються дітей загиблих на війні захисників та захисниць України.

Подробиці під час брифінгу 20 січня повідомив генеральний директор директорату професійної вищої освіти МОН Олег Шаров, - пише Слово і Діло.

«Розраховуватиметься конкурсний бал з урахуванням коефіцієнтів, встановлених для предметів на різні спеціальності. Загалом, вступники зможуть подавати до 20 заяв, з яких не більше 5 заяв – на місця державного та/або регіонального замовлення. Конкурсний бал для вступу за всіма джерелами фінансування, на основі повної загальної середньої освіти, ОКУ бакалавра та молодшого спеціаліста, не може бути меншим за 150 балів для лікарських спеціальностей та не може бути меншим за 140 балів для спеціальностей галузей знань права, публічного управління та адміністрування, міжнародних відносин, фармації. На всі інші спеціальності вступники будуть допускатися до конкурсного відбору на місця державного та регіонального замовлення у разі наявності конкурсного балу не менше 130. Для дітей загиблих захисників та захисниць України ці вимоги не застосовуватимуться», – повідомив Шаров.

Також для вступу цього року замість результатів НМТ можна буде скористатися результатами НМТ 2022, або ЗНО 2021 чи 2020 року. А для тих, хто вступає на художні та спортивні спеціальності, додатково необхідно буде здати додаткове творче або спортивне завдання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна, освіта, внз
В тему

Останні матеріали