20 Січня 2023
Новини

Обстріл Херсонщини та Запорізької області: дані ОВА

Обстріл Херсонщини та Запорізької області: дані ОВА
Запорізьку область за останню добу рекордні 224 рази обстріляли російські війська.

Про це повідомили в обласних військових адміністраціях.

Запорізька область: за останню добу окупанти обстріляли 21 населений пункт області рекордні 224 рази. Зафіксовано 34 руйнування цивільних об'єктів, повідомив голова ОВА Олександр Старух.

«Жорстокість загарбника не має меж та не перестає жахати. Прийшовши у цивілізовану країну, варвари нищать інфраструктуру, під постійною загрозою життя мирних українців, що перебувають на лінії вогню», — написав Старух.

Дніпропетровщина: ніч проти 20 січня була спокійною в усіх районах області, повідомив голова ОВА Валентин Резніченко. У Нікопольському районі сирена понад 11 годин попереджала про небезпеку, але обійшлося без атак. Це п’ята в Нікопольському районі ніч без обстрілів за останні пів року, відколи росіяни почали бити по ньому з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. 

Донеччина: зранку 20 січня росіяни завдали ракетного удару по Краматорську — ракета впала поблизу дитсадка, розповіли в ОВА. Наслідки удару встановлюють.

Протягом доби під російськими обстрілами опинилися ще декілька населених пунктів, зокрема Вугледар, Курахове, Лиман і Бахмут. У Кураховому пошкоджено будинок, у Часовому Яру — 4 будинки та дитсадок, у Закітному — ще 4 будинки.

Протягом 19 січня росіяни вбили на Донеччині чотирьох цивільних. Двоє людей загинули у Дробишевому, ще по одній — у Максимільянівці та Бахмуті. Також за останню добу зазнали поранень три жителі області — в Іванівському, Часовому Яру та Максимільянівці.

А з 24 лютого на Донеччині вже загинули щонайменше 1313 цивільних жителів, ще 2866 — поранені. Ця статистика не враховує ситуацію в Маріуполі та Волновасі, де підрахувати кількість жертв наразі неможливо.

Харківщина: у Харківській області 19 січня ворог продовжував бити по прикордонних населених пунктах, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Окупанти з мінометів, артилерії та РСЗВ обстрілювали Тимофіївку, Ветеринарне, Стрілечу, Старицю, Вовчанськ, Вільчу, Дворічну, Куп’янськ та інші населені пункти. 

У Тимофіївці Богодухівського району пошкоджено чотири приватні будинки, у Вовчанську Чугуївського району — дві дев’ятиповерхівки, 10 приватних будинків, гаражі та господарські споруди. 

А ось у Куп'янському районі від обстрілів потерпав Куп'янськ і Дворічна. Там пошкоджено 5 приватних будинків, господарські споруди й автомобілі. Також окупанти з РЗК С-300 обстріляли приміщення школи-інтернату. Обійшлося без постраждалих.

Миколаївщина: у цій області росіяни 19 січня о 08:07 та 13:00 били артилерією по акваторії та береговій смузі Очаківської громади, повідомили в ОВА. Постраждалих немає.

Херсонщина: за даними ОВА, російські війська за минулу добу обстріляли Херсонську область 90 разів. Через це там одна людина загинула, ще троє — зазнали поранень. Херсон росія обстріляла 19 разів: окупанти били по житлових кварталах міста. Снаряди окупантів у місті влучили у житлові будинки. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему