12 Січня 2023
Новини

В Україні з’явилася COVID-вакцина для дітей 5-11 років

В Україні з’явилася COVID-вакцина для дітей 5-11 років

У вересні в Україні дозволили вакцинувати проти COVID-19 дітей віком від 5 до 11 років. Вакцина, якою можна щепити дітей у такому віці, уже є у доступі.

Йдеться про Comirnaty від Pfizer-BioNTech, повідомляє Міністерство охорони здоров'я. МОЗ закликає батьків не нехтувати щепленням дітей, особливо тих, хто має хронічні захворювання.

"Саме вони (такі діти) мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби", – наголошують у відомстві.

Для вакцинації дітей, яким ще не виповнилося 12 років, використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Як пояснюють у МОЗ, одна доза цього препарату містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина цієї ж компанії для дітей віком 12+.

Інтервал між введенням першої і другої доз вакцини має становити не менше 21 день.

Важливо! Коли записуватимете дитину на щеплення, обов’язково уточніть наявність спеціальної вакцини Comirnaty для дітей 5-11 років.

Під час вакцинації батькам або опікунам необхідно мати при собі свідоцтво про народження дитини та посвідчення своєї особи. Також для вакцинації дітей віком 5-11 років батькам чи опікунам потрібно обов’язково заповнити інформовану згоду – це форма №063-2/о, яку надають медики у місці проведення вакцинації.

У МОЗ наголошують, що єдиним постійним протипоказанням до щеплення дитини проти коронавірусу конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти препарату чи на першу дозу вакцини.

Також пам'ятайте: якщо температура тіла дитини вище 38ºC, варто відкласти щеплення. Водночас незначні інфекції, як-от застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: коронавірус, Україна, вакцинація, діти
В тему