11 Січня 2023
Новини

На Волинь приїхав голова УПЦ МП митрополит Онуфрій

На Волинь приїхав голова УПЦ МП митрополит Онуфрій

З різдвяним візитом Зимненський ставропігійний жіночий монастир відвідав очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій.

11 січня, у день пам’яті мучеників 14 тисяч немовлят від Ірода у Віфлеємі убитих, предстоятель УПЦ МП звершив літургію в Успенському Соборі Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря, -  повідомили на сторінці Святогірського Успенського Зимненського монастиря.

Як зазначається, йому співслужили Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, вікарії Київської єпархії єпископ Ірпінський Лавр та єпископ Бородянський Марк, гості обителі у священному сані та духовенство монастиря. За богослужінням молилась настоятелька обителі ігуменя Стефана (Бандура) із сестрами обителі.

Наприкінці літургії митрополит Онуфрій привітав насельниць монастиря, паломників та вірян обителі з Різдвом Христовим та благословив паству.

Як ми писали, 54% українців вважають, що Українську православну церкву (Московського патріархату) потрібно повністю заборонити.
9 грудня комітет парламенту підтримав законопроєкт, який пропонує заборонити діяльність РПЦ та підлеглих їй структур в Україні.

Раніше КСУ визнав таким, що відповідає Конституції, закон, який зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату вказати у своїй назві належність до Російської православної церкви (РПЦ). В УПЦ МП вважають, що рішення КС не зобов’язує їхню церквуміняти свою назву.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали