11 Січня 2023
Новини

Збір «На помсту»: Притула і Стерненко розповіли, на що витратять гроші

Збір «На помсту»: Притула і Стерненко розповіли, на що витратять гроші

У жовтні за добу українці зібрали для Сил оборони України 352 мільйони гривень.

Сергій Притула і Сергій Стерненко розповіли, на що вирішили витратити гроші, які у жовтні назбирали на «помсту» після масованого ракетного обстрілу України. Своє відеозвернення вони оприлюднили в Telegram.

Той збір мали розпочати пізніше, але плани змінилися через ранковий масований ракетний обстріл України.

«Бункерний виродок вніс свої корективи. Чим більше зберемо, тим більше їх буде! Буде помста, будуть горіти!» — написав тоді Притула.

Українцям обіцяли, що зі збору куплять 50 дронів-камікадзе RAM II з наземними станціями на суму 100 мільйонів гривень. Ці дрони здатні літати на відстань до 30 кілометрів. Зрештою 10 січня Стерненко і Притула показали, що й справді закупили такі дрони. А ще вони зазначили, що також придбають безпілотники, які летітимуть на 200 або 800 кілометрів.

«росіяни, в цю гру можна грати удвох. Спокійної ночі, Москво», — сказали Притула та Стерненко.

Як ідеться на сайті розробників, RAM II UAV — це сучасний дрон-камікадзе на базі українського безпілотника «Лелека-100» від компанії DEVIRO. Його максимальна дальність польоту — 30 кілометрів, тривалість — 55 хвилин, точність — до 1 метра, а бойове навантаження — до 3 кілограмів.

Розробники запевняють, що комплектують дрони різними видами боєголовок — для виконання конкретної місії. Наприклад, якщо потрібно вразити цілі всередині будівель або малу броньовану техніку, використовують термобаричну бойову частину.

А ось осколково-фугасну бойову частину застосовують для ураження живої сили на відкритому просторі. Є також варіант із бронебійною бойовою частиною — для броньованих і сильно захищених цілей на суші або в морі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, гроші, сергій притула
В тему