6 Січня 2023
Новини

Через Маріуполь росіяни вивозять вкрадене зерно

Через Маріуполь росіяни вивозять вкрадене зерно

З окупованих територій через Маріуполь до Таганрога російські загарбники вивозять українське зерно.

Як повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), раніше окупаційна адміністрація Запорізької області відзвітувала про реалізацію 300 тисяч тонн зернових, олійних та зернобобових культур у 2022 році.

Гауляйтери заявили, що для прийому сільськогосподарської продукції в регіоні створили 10 філій ДП "Державний зерновий оператор", яке потім перепродало зерно.

"окупанти продовжують грабувати тимчасово захоплені території. Одним з "улюблених" маршрутів є Маріуполь - Таганрог. Цим маршрутом ворог вивозить награбоване зерно, а також брухт металів зі знищених міст, зокрема з того ж Маріуполя. Також зафіксували вивезення будматеріалів, а саме тих, які ворог отримує в процесі розбирання знищених ним будинків в Маріуполі", – йдеться в повідомленні.

Як підкреслили в ЦНС, насправді ж "державне зернове підприємство" - це "звичайна прокладка". Саме їй за безцінь повинні були віддавати зерно фермери на окупованих територіях, в іншому випадку зерно "націоналізували". Далі це "підприємство" вже передавало зерно дотичним до окупантів структурам, які перепродували його за ринковими цінами. Тобто, за фактом росіяни вкрали українське зерно, а весь прибуток забрали собі гауляйтери і ставленики кремля в регіоні, підкреслили в ЦНС.

До слова, станом на перший тиждень червня 2022 року було відомо, що росія вкрала до 500 тисяч тонн української пшениці на суму 100 мільйонів доларів. Велику частину вантажу доставили в порти окупованого Криму, а потім вивезена судами, в тому числі тими, які знаходяться під західними санкціями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали