22 Липня 2022
Новини

«Зерновий коридор»: до Стамбула прибула делегація України

«Зерновий коридор»: до Стамбула прибула делегація України

У Стамбул на переговори щодо розв'язання зернового питання прибула українська делегація.

Про прибуття делегації повідомили у Мінінфраструктури.

"Українська делегація на чолі з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим прибула в Стамбул на переговори щодо розв'язання зернового питання", - повідомили у відомстві у Telegram.

Як повідомляється, у межах візиту українська сторона провела зустріч з Генеральним секретарем Організації Антоніу Гуттерішем. У фокусі діалогу – ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден.

"Генеральний секретар вкотре висловив підтримку деблокаді українських портів та запевнив, що безпека є беззаперечним пріоритетом ООН. Зі своєї сторони Організація зробить максимум, аби цей принцип дотримувався всіма учасниками переговорів", - вказали у Мінінфраструктури.

Додамо, ЗМІ повідомляли, що до Стамбула прибув уже міністр оборони росії сергій шойгу - на підписання угоди щодо експорту українського зерна.

Підписання документа заплановано на 16:30.

22 липня в Туреччині заплановані переговори щодо відновлення експорту українських зернових під егідою ООН. За підсумками може бути підписаний документ, який міститиме зобов‘язання сторін щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, туреччина, економіка
В тему