3 Січня 2023
Новини

На острові біля Херсона захисники встановили український прапор

На острові біля Херсона захисники встановили український прапор
Біля Херсона на Великому Потьомкінському острові українські військові встановили державний прапор.
Однак говорити про повне звільнення цієї території ще зарано. Про це заявила очільниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, - пише hromadske.

«Встановлення прапора — це сигнал для ворога, що ми працюємо, що земля наша і це все — Україна, а також це нагадування про незворотність тих процесів, які ми запланували. Однак говорити про звільнення [острова] ще зарано», — заявила Гуменюк.

За її словами, передчасні проголошення про звільнення «можуть суттєво вплинути на подальший розвиток ситуації у військовій операції». Про нібито звільнення острова 2 січня заявив народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

«Зауважте, військовий говорить про те, що встановлено прапор, а не про звільнення абсолютне. Треба довіряти тим, хто це робить», — додала Гуменюк.

Місто Херсон українські військові звільнили на початку листопада. Окупанти ж продовжують обстрілювати і звільнену, і тимчасово захоплену території Херсонської області. Так, у Генштабі заявляли, що росіяни обстрілюють із мінометів населені пункти Херсонщини на лівому березі річки Дніпро, зокрема Олешки, Голу Пристань, Плавні та дачні поселення між ними, щоб змусити місцевих на тимчасово захоплених територіях виїхати.

Також окупанти обстрілюють населені пункти вздовж правого берега Дніпра. Зокрема за 2 січня постраждали від цих атак Херсон, Зеленівка, Інженерне, Молодіжне, Антонівка та Берислав.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали