30 Грудня 2022
Новини

Падіння ракети в білорусі: Україна готова до розслідування

Падіння ракети в білорусі: Україна готова до розслідування

Україна за участю міжнародних експертів готова провести розслідування падіння ракети в білорусі.

Проте не виключають, що росія могла організувати провокацію. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони України.

У відомстві нагадали, що білорусь висловила протест через порушення повітряного простору країни ракетою С-300, яка, як стверджують у Мінську, була випущена з території України під час масованого удару росіян.

У Міноборони наголошують, що росія могла організувати провокацію - навмисно прокласти такий маршрут для своїх крилатих ракет, щоб спровокувати їхнє перехоплення в повітряному просторі над територією білорусі.

«Українська сторона, залишаючи за собою безумовне право на оборону та захист власного неба, готова до проведення в Україні об'єктивного розслідування інциденту, що стався 29 грудня в небі над територією білорусі внаслідок відбиття масованого ракетного удару рф», - наголошують у відомстві.

Також там зазначили, що українська сторона готова запропонувати взяти участь у процесі розслідування авторитетним експертам з держав, які не пов'язані з підтримкою росії у будь-якій формі.

Нагадаємо, у четвер, 29 грудня, у білорусі заявили, що на їх території впала ракета, яка нібито була випущена з України. Пізніше в білорусі додали, що вони мають кілька «версій» падіння ракети.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему

Останні матеріали