23 Грудня 2022
Новини

Китай і росія почали військово-морські навчання

Китай і росія почали військово-морські навчання

У Східнокитайському морі спільні навчання 22 грудня провели  кораблі військово-морського флоту росії та Китаю.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на AP.

Як повідомило міністерство оборони росії, в навчаннях брали участь ракетний крейсер "Варяг", есмінець "Маршал Шапошников" і два корвети Тихоокеанського флоту росії.

Китай направив на навчання два есмінці, дизельний підводний човен та ряд інших кораблів. У маневрах також брала участь російська і китайська авіація.

"Основна мета навчань – зміцнення військово-морського співробітництва між російською федерацією і Китайською Народною Республікою і підтримання миру і стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", – заявили в російському Міноборони.

Як повідомлялося, навчання росії та Китаю відбуватиметься 21-27 грудня у Східнокитайському морі, зокрема з пусками ракет та артилерійським вогнем. Такі маневри проводяться щорічно з 2012 року.

Військове співробітництво між москвою та Пекіном зміцнилося після того, як 24 лютого росія вирішила розпочати повномасштабне вторгнення в Україну.

Китай відмовився критикувати дії москви, натомість звинувативши США і НАТО в провокуванні кремля, і розкритикував санкції проти росії. росія своєю чергою рішуче підтримала Китай на тлі напруженості у відносинах зі США щодо Тайваню.

Як повідомлялося, лідер Китаю Сі Цзіньпін доручив уряду налагодити тісніші економічні відносини з росією, тоді як протягом дев’яти місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну займав вичікувальну позицію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, китай
В тему