22 Грудня 2022
Новини

У Києві презентували зразки жіночої військової форми

У Києві презентували зразки жіночої військової форми

У Києві презентували зразки жіночої військової форми та амуніції, яка зараз проходить офіційне тестування в Міноборони України

Під час заходу «Women of Ukraine - Heroes of the World» комплекти військової форми передали всім жінкам, які перебувають у лавах 112-ї окремої бригади територіальної оборони Києва, - пише Суспільне.

"Станом на зараз ми в режимі "нон-стоп" відшиваємо ці форми і безкоштовно передаємо її жінкам на передову. До кінця цього року вже буде 2 тисячі комплектів форми: нижньої білизни, термобілизни, теплого зимового одягу", — розповіла організаторка заходу та ініціаторка проєкту депутатка Київської міської ради Ірина Никорак.

За її словами, форма, розроблена проєктом "arm women now", враховує жіночу антропометрію тіла: штани і кітель зокрема відрізняється в плечах та грудях, а штати розроблені таким чином, що мають глибшу посадку та подвійну фіксацію на талії.

"Ми вважаємо, що кожна захисниця гідна мати зручну форму. Її ефективність як солдата чи офіцера від цього буде вищою та кращою", — додала Никорак.

Військова 112 окремої бригади територіальної оборони Києва Наталя із позивним "Ангел" також прокоментувала окреме виробництво жіночої військової форми і розповіла, як жінки обходилися без такої форми у перші місяці повномасштабного вторгнення рф.

"Насправді в жіночій формі, броніках, які зроблені спеціальні під нас, це дає нам комфорт, зручність, можливість працювати в будь-яких умовах в комфорті", — зазначила Наталя.

Бійчиня розповіла, що на початку війни жінки, що вступали до лав ЗСУ, мусили ходити до кравців і перешивати чоловічу військову форму, аби підігнати її під свій розмір, але це не вирішувало проблеми незручності.

"Це має бути жіноча форма і крапка", — підсумувала військова.

Станом на кінець листопада 2022 року в ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок. З яких 41 тисяча — це військовослужбовиці і, відповідно, майже 19 тисяч — це цивільні працівниці.

Уніфікованої жіночої військової форми в Україна наразі немає. Жінкам військовим видають чоловічу форму, білизну, взуття. 18 липня 2022-го Міноборони повідомляло, що у жінок в українській армії з'явиться уніфікована жіноча військова форма. Її розробкою займаються волонтери.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні загинула 101 українська жінка-військовослужбовиця, 50 вважаються зниклими безвісти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією, жінки
В тему