20 Грудня 2022
Новини

Зростає загроза з боку білорусі, але Україна на це реагує

Зростає загроза з боку білорусі, але Україна на це реагує
Воєнна загроза з боку білорусі, за словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, поступово зростає.
Проте українські захисники теж вживають адекватних заходів. Його коментар оприлюднили на офіційній сторінці командування Об'єднаних сил.

Командувач каже, що відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози зараз у білорусі зосереджені 2-га мотострілецька дивізія першої танкової армії та авіаційне угрупування, в складі якого є новітні зразки російської авіації. Також у цій країні є підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами «Іскандер» з балістичними ракетами до них.

За словами Наєва, цього потенціалу достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій з обмеженими цілями. 

«Ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку росії та робимо аналіз щодня. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів. Крім цього, Генштабом передбачене значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів з протилежного боку», — сказав Наєв.

Він також розповів, що у білорусі проводять тренування літаків-носіїв балістичних ракет «Кинжал» для уточнення цілей на території України, які призначені для завдання ракетних ударів. Проте Україна вживає заходів, щоб зменшити цю загрозу.

Час від часу в інформаційному просторі з'являються повідомлення про підготовку наступу білорусі (чи з білорусі) на Україну. В українській розвідці наголошують, що це поширюється навмисно та вигідно росії.

У Генштабі ЗСУ 15 грудня називали низькою ймовірність наступу з території білорусі. Однак є певні обставити, які вказують на таку можливість. Зокрема у прикордонних районах білорусі агітують вступати у добровольчі батальйони.

А у прикордонній смузі в районах Гомельської області, що межують із Київщиною та Чернігівщиною, до березня продовжили обмеження перебування людей.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба припустив, що російські війська можуть спробувати здійснити «великий наступ» на Україну на початку 2023 року. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Сили оборони України готуються до різних сценаріїв розвитку подій у найближчі місяці, докладаючи всіх зусиль для стабілізації ситуації на сході.

Також у білорусі з 13 по 19 грудня відбувалася раптова перевірка боєготовності військ. Держприкордонслужба України повідомила, що українські прикордонники за цей час не зафіксували змін у білорусі біля кордону з Україною. Також не було нестандартних ситуацій безпосередньо на лінії кордону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали