20 Грудня 2022
Новини

На Херсонщині Сили оборони вдарили по базі окупантів

На Херсонщині Сили оборони вдарили по базі окупантів
У районі окупованої Чаплинки Херсонської області Сили оборони України 18 грудня завдали ураження пункту постійної дислокації російських військ.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 6:00 20 грудня.

Зараз інформацію щодо загиблих та поранених окупантів у Чаплинці уточнюють. А протягом 19 грудня українська авіація 16 разів ударила по районах зосередження окупантів, озброєння та військової техніки та 6 разів — по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога. Сили протиповітряної оборони минулої доби збили два ворожих гелікоптери, розповідає Генштаб.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили склад боєприпасів, 3 пункти управління та 3 райони зосередження живої сили противника, розповідають українські військові.

За даними Генштабу, росіяни продовжують зосереджуватися на наступі на Бахмутському й Авдіївському напрямках. Намагаються відновити втрачене положення на Лиманському напрямку та ведуть оборону на інших частинах фронту.

За минулу добу Сили оборони відбили атаки в районах Стельмахівки, Червонопопівки та Серебрянського Луганської області та Верхньокам’янського, Підгородного, Бахмута, Опитного, Курдюмівки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області.

За підрахунками Генштабу, протягом доби росіяни завдали 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, а також здійснили понад 80 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок цих ударів постраждала цивільна інфраструктура та населення.

Загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України. На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон
В тему