20 Березня 2022
Новини

«Я готовий до переговорів з путіним, але якщо вони зазнають невдачі, це може означати «третю світову війну», - Зеленський

«Я готовий до переговорів з путіним, але якщо вони зазнають невдачі, це може означати «третю світову війну», - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив у неділю, 20 березня 2022, що він «готовий до переговорів» з президентом росії володимиром путіним, але попередив, що якщо вони зазнають невдачі, «це означатиме, що це третя світова війна».

"Я готовий до переговорів з ним. Я був готовий протягом останніх двох років. І я думаю, що без переговорів ми не можемо завершити цю війну", - сказав він Фаріду Закарії на CNN.

"Я думаю, що ми повинні використовувати будь-який формат, будь-який шанс, щоб мати можливість вести переговори, можливість розмовляти з Путіним. Але якщо ці спроби не вдалися, це означатиме, що це третя світова війна", - додав він.

Зеленський закликав продовжити переговори останніми днями, оскільки вторгнення Росії в Україну наближається до четвертого тижня. У відеозверненні, опублікованому в суботу, він закликав до переговорів «невідкладно», попередивши, що інакше втрати Росії будуть «величезними».

"Ми завжди наполягали на переговорах. Ми завжди пропонували діалог, пропонували рішення для миру", - сказав він. "І я хочу, щоб мене зараз почули всі, особливо в Москві. Настав час зустрітися. Час поговорити. Настав час відновити територіальну цілісність і справедливість для України".

Раніше Зеленський говорив, що його пріоритети на переговорах чіткі: «Закінчення війни, гарантії безпеки, суверенітет, відновлення територіальної цілісності, реальні гарантії для нашої країни, реальний захист нашої країни».

Зеленський також сказав Закарії в неділю, що якби Україна "була членом НАТО, війна б не почалася".

"Я хотів би отримати гарантії безпеки для моєї країни, для свого народу. Якщо члени НАТО готові бачити нас в альянсі, то зробіть це негайно. Тому що люди вмирають щодня", - сказав він, також додавши що він вдячний за допомогу, яку НАТО надала з початку вторгнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, володимир зеленський, володимир путін
В тему

Останні матеріали