19 Грудня 2022
Новини

На Одещині жінка збирала гроші на підтримку росіян

На Одещині жінка збирала гроші на підтримку росіян
Жителька Одещини через один із месенджерів збирала гроші для родичів, які воюють проти України.

Про це повідомили Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України.

Жінка організувала збір грошей на потреби російсько-окупаційних військ, які воюють проти Сил оборони на південному та східному фронтах.

Серед ворожих підрозділів — російські батальйонно-тактичні групи, що перебувають у захоплених районах Маріуполя та Херсонщини.

Для збору коштів жінка розміщувала пости у соцмережах, зокрема у заборонених в Україні. У цих повідомленнях вона закликала підтримати окупантів і допомогти їм із матеріально-технічним забезпеченням.

Для цього жителька Одещини пропонувала перерахувати гроші на банківську картку свого родича, що перебуває в місцях тимчасової дислокації військових угруповань рф.

Гроші, за словами підозрюваної, були необхідні для придбання ліків, харчування, спорядження та екіпірування для військовослужбовців рф.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю. Свої прокремлівські погляди вона активно поширювала через російські соцмережі, а також під час спілкування з оточенням.

Слідчі встановили, що родичі жінки з 2016 року перебувають у складі терористичної організації «ДНР» і беруть активну участь у бойових діях проти українських військ.

На початку повномасштабного вторгнення бойовики ввійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу рф. Саме через них жінка намагалася налагодити безперебійний канал фінансування окупантів.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу. Суд обрав жінці міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, війна з Росією, сбу
В тему