15 Грудня 2022
Новини

В одному луцьких з парків прикрашають ялинки

В одному луцьких з парків прикрашають ялинки

У Луцьку при вході в Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки прикрашають дві ялинки.

Роботи розпочали в четвер, 15 грудня. Очікується, що їх завершать до 19 грудня. Як розповів ІА "Волинські Новини" директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк, дві ялинки біля центральної алеї в парку прикрасять класичними іграшками, натомість святкової ілюмінації до новорічно-різдвяних свят у місті не буде.

«Із нагоди прийдешніх свят ілюмінації в місті не буде. Єдине – при вході в центральний парк із обох боків прикрасять дві ялинки. Сім’ї з дітьми захочуть же кудись вийти. Натомість ялинки в центрі прикрасять патріотичними іграшками, які виготовили діти», – прокоментував він.

Нагадаємо, через війну ілюмінація в Луцьку буде мінімальною. Цього року не буде традиційного прикрашання ялинок на центральній площі гірляндами та новорічними іграшками. Також не буде великої кулі та іншої додаткової ілюмінації на Театральному майдані.

Головне ялинкове тріо прикрасять іграшками патріотичної та духовної тематики, які власноруч виготовлять діти та викладачі мистецьких закладів і гуртків громади.

Жодних коштів з міського бюджету на це витратять.

До слова, з 9 грудня в Луцькій художній школі триває процес підготовки різдвяно-новорічного декору для головних ялинок Луцька та мистецького проєкту «Вулиця Різдвяних янголів».

До цікавої та потрібної праці долучаються викладачі та учні художньої школи, студенти та викладачі відділу образотворчого мистецтва, декоративного мистецтва, реставрації Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, творчі працівники Княгининівської школи мистецтв, КМЦ «Красне».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, парк, зима
В тему