15 Грудня 2022
Новини

На Харківщині затримали «керівницю ВДА»: допомагала з псевдореферендумом

На Харківщині затримали «керівницю ВДА»: допомагала з псевдореферендумом

На Харківщині затримали одну з "керівниць" створеної окупантами "військової адміністрації" Ізюмського району.

Вона допомогла сфальсифікувати результати "референдуму". Про це інформують пресслужба СБУ, пресслужба Харківської обласної прокуратури та пресслужба Офісу генерального прокурора.

За інформацією слідства, 43-річна жителька Ізюмського району підтримала російських військових під час тимчасової окупації регіону та на початку червня обійняла посаду "помічника керівника відділу (с. Морозівка). У серпні колаборантка отримала "підвищення" та стала "начальницею Савінського територіального відділу Ізюмської ВДА".

Жінка збирала паспортні дані місцевих жителів та передавала їх до окупаційної адміністрації, щоб в подальшому використовувати їх для фальсифікації результатів так званого "референдуму". Крім того, за інформацією правоохоронців, активно підшукувала "однодумців" та намагалась залучити їх до співпраці з рф в обмін на "посади", гроші і лояльність окупантів.

Після звільнення Харківщини жінка намагалась переховуватись в Ізюмському районі, однак її затримали співробітники СБУ. Їй повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, війна з Росією, харків
В тему