8 Грудня 2022
Новини

В Україні радіо й телебачення працюватимуть щонайменше три доби в разі блекауту

В Україні радіо й телебачення працюватимуть щонайменше три доби в разі блекауту
Щонайменше три доби матимуть можливість працювати радіо та телебачення у випадку блекауту в Україні внаслідок російських ракетних обстрілів.

Про це повідомив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь в етері телемарафону, передає «Укрінформ».

«На сьогодні п'ять радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох днів, так само й телевізійні канали, телемарафону також зарезервовано подачу телесигналу на три доби», — сказав він.

Очільник Держспецзв'язку зазначив, що для прослуховування українського в FM-діапазоні громадяни повинні мати радіоприймач на батарейках.

Щодо можливого зникнення мобільного зв'язку, Щиголь зауважив, що зараз в Україні працюють 82% базових станцій, у Луганській та Херсонській області їх відновлюють. За його словами, кожну базову станцію не можуть забезпечити генераторами.

Однак, як наголосив голова Держспецзв'язку, за розпорядженням РНБО та президента усі оператори мають зарезервувати критичні точки мінімум на три доби. На сьогодні «ця робота проводиться», зазначив він.

«Підводяться мережі до "пунктів незламності", які також мають бути зарезервовані фіксованим зв'язком на три доби», — резюмував Щиголь.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, телебачення, Україна, електроенергія
В тему