6 Грудня 2022
Новини

У Бєлгородській області формуватимуть тероборону

У Бєлгородській області формуватимуть тероборону
У Бєлгородські області сформують кілька батальйонів територіальної оборони.

Про це написав губернатор Бєлгородської області рф.

За його словами, до тероборони Бєлгородщини взяли тих, хто за станом здоров'я або через вік не може бути у збройних силах, але «має бойовий досвід та велике бажання у разі потреби стати на захист свого рідного дому та своєї родини».

«Буквально з перших днів початку [активної війни проти України] зверталася велика кількість мешканців Бєлгородської області з необхідністю розпочати підготовку та формування загонів територіальної оборони чи самооборони. Таке рішення ми ухвалили», — пише Гладков.

Він заявив, що тренування та бойове злагодження на території всіх прикордонних районів Бєлгородської області проводять «досвідчені інструктори, які пройшли велику кількість локальних воєн та мають бойовий досвід».

Нагадаємо, наприкінці жовтня власник ПВК «Вагнер» євген пригожин оголосив, що його команда будує фортифікаційні споруди — «Лінію Вагнера». За його словами, ця лінія активно зводиться на кордонах Луганської та частково Донецької областей, а також усередині них. Основна зона відповідальності — на його ПВК.

Згодом губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков оголосив, що в Бєлгородській області рф також почали встановлювати «захисні споруди». На думку британської розвідки, встановлення цієї «Лінії Вагнера» означає, що росія готується до глибокої оборони за нинішньою лінією фронту.

Пізніше пригожин оголосив про формування Центрів підготовки та управління «народним ополченням» у Курській та Бєлгородській областях рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему