6 Грудня 2022
Новини

У москві суд заочно заарештував Верещук та заступницю Кулеби

У москві суд заочно заарештував Верещук та заступницю Кулеби
Віцепрем'єрку-міністерку з питань реінтеграції Ірину Верещук та першу заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джапарову через «порушення територіальної цілісності рф» заочно заарештував Лефортівський суд Москви.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Стаття Кримінального кодексу росії, за якою обвинувачують українських посадовиць, передбачає до 10 років позбавлення волі. Як зазначається, Верещук і Джапарову оголошено в міжнародний розшук та «заарештовано на два місяці з моменту екстрадиції до росії або затримання на території рф».

У чому полягає «порушення територіальної цілісності рф», у росії не уточнюють. Нам у коментарі Еміне Джапарова зазначила, що ці звинувачення є абсурдними.

«Не можна порушити те, чого не існує [...] Такий крок є нічим іншим як смішною спробою залякати мене та показати силу там, де її нема», — сказала заступниця глави МЗС.

Вона розповіла, що ще минулого року, напередодні Інавгураційного саміту Кримської платформи та Дня незалежності, росія внесла її до свого санкційного списку.

«А сьогодні — привітала з Днем Збройних сил України та вже хоче заарештувати за те, що я ніколи не відмовлюсь від своєї рідної землі. Сприймаю клопотання ФСБ рф про мій арешт як високу відзнаку моїх зусиль на дипломатичному фронті [...] Міжнародне право чітко говорить, що Крим — це територія України, тимчасово окупована росією. І скільки не шили б на мене справ у Москві, правда від цього не зміниться, як і моя боротьба за звільнення української землі від російської окупації», — зазначила Джапарова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, суд
В тему