2 Грудня 2022
Новини

У низці країн посольства та консульства України отримали закривавлені пакети з очима тварин

У низці країн посольства та консульства України отримали закривавлені пакети з очима тварин

В Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії до посольств України, а також у генеральні консульства в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки.

У пакунках знаходилися очі тварин, а самі пакунки були «просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах». Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За його словами, Україна «вивчає зміст цього послання».

«Вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни», – написав він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств та консульств України.

Він доручив, щоб усі українські посольства та консульства перевели в режим посилених заходів безпеки.

Україна закликала іноземні уряди гарантувати максимальний захист українських дипломатичних установ відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Нагадаємо, 30 листопада у посольстві України у Мадриді стався вибух. Вибухівку заховали в конверті з листом, який відкрив співробітник дипустанови – він отримав пошкодження. Лист був адресований послу України Сергію Погорельцеву.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Світ
В тему