25 Листопада 2022
Новини

Обстріл Херсона: відомо про 10 загиблих і 54 поранених

Обстріл Херсона: відомо про 10 загиблих і 54 поранених
На Херсонщині через російські обстріли 24 листопада загинуло 10 мешканців.
Ще 54 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич. За його словами, за добу окупанти 49 разів обстріляли територію Херсонщини. 

У Херсоні під масованим артилерійським обстрілом були житлові квартали мікрорайонів Таврійський та Житлоселище. росіяни поцілили в приватні та багатоквартирні будинки, суднобудівний завод, будівлю на території школи, газові труби. Також війська рф обстріляли Зеленівку, Чорнобаївку, Степанівку та Берислав.

«Вчора під час обстрілу, який тривав із 17 до 18 години, ворог влучив у житловий квартал і дитячий майданчик. Крім цього, дуже сильно обстріляли Берислав, майже 40 влучань», — повідомили нам у пресслужбі Херсонської ОВА.

Перший заступник голови Херсонської ОВА Юрій Соболевський зазначив, що війська рф виправдовують жертви серед мирного населення тим, що нібито ЗСУ розміщують артилерійські розрахунки серед житлових кварталів, але це неправда. 

«Вогонь російської армії по цивільній інфраструктурі міста — це не контрбатарейна робота, це навмисний акт тероризму, а люди, які несуть за це відповідальність, — військові злочинці», — наголосив він.

За інформацією Генштабу, за минулу добу, 24 листопада, підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах Стельмахівки й Діброви на Луганщині та Білогорівки, Яковлівки, Бахмутського, Бахмута, Опитного, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині.

Українські військові завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів і двох позиціях їхніх зенітних ракетних комплексів. 

Крім того, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони уразили чотири пункти управління, два райони зосередження особового складу та ОВТ, станцію розвантаження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та ретранслятор ворога.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон
В тему