25 Листопада 2022
Новини

Ексголова НБУ Шевченко, який є у розшуку, - у Відні

Ексголова НБУ Шевченко, який є у розшуку, - у Відні

У Відні облаштувався ексголова Нацбанку Кирило Шевченко, якого раніше оголосили в розшук.

Про це йдеться у розслідувані УП "Батальйон Відень 2. Втікачі, родичі, депутати, міністри".

Журналіст Михайло Ткач разом зі знімальною групою спостерігав за переміщеннями Шевченка у австрійській столиці. Шевченко помітили у компанії ексзаступника міністра юстиції Дениса Чернишова, якого також оголошено у розшук.

Також у ЗМІ з'явилося фото, на якому зафіксовано Шевченка ще з одним фігурантом розслідування НАБУ, колишнім депутатом від партії блок Петра Порошенка Олександром Грановським.

Журналісти дізналися, що в будинку, де живе Шевченко, колись мешкав віденський заможний клас, а зараз однією з особливостей будівлі, унікальної для Відня, є те, що на першому поверсі є власний спа-салон, великий басейн, а також фітнес-центр.

Як зазначається у розслідуванні, Шевченко багато часу проводить вдома.

"Протягом декількох днів ми під'їжджаємо за цією ж адресою, але колишнього можновладця більше не вдається помітити. Натомість на третьому поверсі будинка іноді горить світло", - говориться у розслідування.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у протизаконних діях голові Національного банку Кирилу Шевченку у період його керівництва "Укргазбанком".

Також підозру у розкраданні 206 млн грн державного банку повідомили ще чотирьом основним фігурантам даного злочину, серед яких колишні та чинні високопосадовці банківських установ. Згодом Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук трьох посадовців "Укргазбанку", причетних до розкрадання понад 200 млн грн, серед яких – ексголова Нацбанку Кирило Шевченко.

Ексглава НБУ Кирило Шевченко вважає, що оголошення його в розшук у справі розкрадання 200 млн грн Укргазбанку "є зайвим підтвердженням заангажованості та політизованості слідства". 9 листопада прессекретар САП Ольга Постолюк повідомила, що колишнього голову Національного банку Кирила Шевченка оголосили в міжнародний розшук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: австрія, нбу
В тему