24 Жовтня 2022
Новини

У розшук оголосили ексочільника НБУ Шевченка

У розшук оголосили ексочільника НБУ Шевченка
У справі про розкрадання 200 мільйонів гривень в «Укргазбанку» колишнього голову Національного банку Кирила Шевченка Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Крім нього, в розшук оголосили ще двох працівників «Укргазбанку»: заступника голови правління Дениса Чернишова та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними VIP-клієнтами Олену Хмеленко.

Про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак місцеперебування цих людей було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх оголосили в розшук.

Нагадаємо, 4 жовтня 2022 року Кирило Шевченко подав у відставку «через причини, пов'язані зі здоров’ям, які не може далі ігнорувати», а 6 жовтня Верховна Рада його звільнення підтримала. Також 6 жовтня НАБУ та САП заявили, що Шевченку повідомили про підозру за діяльність під час управління «Укргазбанком». Слідчі виявили протиправну діяльність службовців державного «Укргазбанку», яка призвела до збитків у понад 206 мільйонів гривень.

За даними правоохоронців, керівництво банку використало інформацію про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування для розкрадання коштів. Так, службовці банку забезпечили укладання фіктивних договорів із фізичними та юридичними особами, які нібито як агенти банку залучили до нього великих клієнтів.

За такі «агентські послуги» «Укргазбанк» щомісячно незаконно виплачував винагороду цим людям. Упродовж 2014-2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перерахували кошти держбанку на суму 206 мільйонів гривень.

У НАБУ кажуть, що не знають, де перебуває Шевченко, тому залишили повідомлення про підозру в Нацбанку. Шевченко був головою правління «Укргазбанку» з травня 2015 року до липня 2020-го.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: нбу, розшук, кримінал
В тему