21 Листопада 2022
Новини

У Херсоні виявили чотири катівні

У Херсоні виявили чотири катівні
Чотири приміщення у Херсоні, де під час окупації росіяни незаконно утримували людей і жорстоко їх катували, виявили та оглянули прокурори, поліцейські та експерти.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, під час окупації Херсона російські військові та представники спецслужб рф у захоплених будівлях Херсонського ізолятора тимчасового тримання, слідчому ізоляторі та в одному з районних відділів поліції облаштували псевдоправоохоронні органи.

Про це свідчать виявлені документи, у тому числі так звані посвідчення представників окупаційної поліції, графіки чергувань, розклеєні позначки «Дежурная часть», «Кабинет следствия», «Уголовный розыск».

Правоохоронці вилучили частини гумових кийків, дерев’яну биту, апарат, яким окупанти катували мирних мешканців струмом, лампу розжарювання та кулі зі стін. У камерах та підвалах відносно людей застосовували різні методи тортур, фізичне та психологічне насильство.

Під час слідчих дій із потерпілим у підвалі однієї з офісних будівель, де окупанти також влаштували катівню, правоохоронці виявили частину металопластикової труби, кайданки та інші речі.

Наразі слідчі встановлюють усіх потерпілих від дій окупантів. Триває досудове розслідування в межах кримінальної справи за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему