15 Листопада 2022
Новини

До СІЗО повернули 166 в?язнів, яких окупанти випустили у Херсоні

До СІЗО повернули 166 в?язнів, яких окупанти випустили у Херсоні
166 в’язнів, яких росіяни випустили на волю в Херсоні під час визволення міста українськими військовими, повернули до слідчих ізоляторів Миколаївської та Одеської областей.

Про це голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів в етері телемарафону, - пише hromadske. 

За його словами, правоохоронці знайшли на території Херсонського СІЗО особисті справи ув’язнених. Зараз поліція по всій Україні разом із Міністерством юстиції та Офісом генпрокурора уточнює списки арештованих і ув’язнених, яких випустили окупанти. 

«Цю інформацію оперативно передано до штабу Національної поліції, на блокпости, до регіональних підрозділів поліції для того, щоб цих людей найближчими годинами і днями ми могли повернути до місць позбавлення волі», — підкреслив Клименко.

Він додав, що йдеться про приблизно 450 людей. Наразі уточнюється кількість ув’язнених, серед яких є засуджені до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, коли росіяни відступали з Херсона, поставлена ними «адміністрація» СІЗО теж утекла. У той момент хтось з них відкрив в’язням ворота — і засуджені вийшли на волю. Кілька в’язнів самі звернулися до військових. Серед них один довічно засуджений — його перевезли до пенітенціарної служби Миколаєва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сізо, війна з Росією
В тему