15 Листопада 2022
Новини

Як минула ніч у регіонах України

Як минула ніч у регіонах України

На Донбасі російські збройні формування 14-15 листопада намагалися штурмувати українські позиції.

Про це повідомляють регіональні військові адміністрації у ранковому зведенні.

На Сумщині ввечері 14 листопада росіяни відкривали вогонь з автоматів по прикордонню Зноб-Новгородської громади. Усього було 22 постріли, минулося без жертв.

Також зранку 15 листопада російські військові із мінометів обстріляли Хотінську громаду, без наслідків. Зранку також росіяни вдарили із мінометів по прикордонному селу Білопільської громади.

"На цю мить відомо про пошкоджені електроопори, гараж та сарай. Детальні дані щодо наслідків уточнюються", — розповіли в ОВА.

За минулу добу загалом росіяни випустили на прикордонні Сумської області 143 снаряди, міни та ракети, які вибухнули на прикордонні. Є зруйновані будинки та поранені місцеві мешканці.

На Запоріжжі за добу 14 листопада російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Новоданилівка, Щербаки, Мала Токмачка, Малинівка, Залізничне, Степногірськ, Білогіря, Дорожнянка, Темирівка, Ольгівська, Новоданилівка, Полтавка, Новоандріївка, Чарівне, Новоіванівка, Гуляйполе, Малі Щербаки.

"Надійшло 23 повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями рф. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється", — повідомили в обласній військовій адміністрації.

Протягом минулої доби також проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території.

На Дніпропетровщині росіяни знову тримали у напрузі Нікопольщину. Вони обстріляли з "Градів" та важкої артилерії Марганецьку, Нікопольську та Червоногригорівську громади. Минулося без постраждалих.

"У Нікополі пошкоджене приватне підприємство, кілька приватних будинків та багатоповерхівок. Обірвані лінії електропередач, понівечений газогін. Зруйновані кілька господарських споруд. Деталі щодо наслідків обстрілів ще уточнюються", — повідомили в ОВА.

У Харківській області протягом минулої доби рф продовжила тероризувати обстрілами мирне населення населених пунктів, розташованих поруч з лінією зіткнення та кордоном з росією міст і сіл Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів.

Зокрема, у селі Вовчанські Хутори Чугуївського району внаслідок обстрілів пошкоджено кілька приватних домоволодінь. В селі Болдирівка Куп'янського району через обстріли горіли склади з зерном. У Куп'янському районі поранення отримали троє людей.

При цьому піротехніки ДСНС продовжують розмінування території області. За добу знешкоджено 141 вибухонебезпечний предмет. Мінна небезпека на території області все ще дуже висока.

Також 15 листопада біля залізничної станції Цупівка на території Дергачівської громади Харківського району на міні підірвалися 3 працівники залізниці. Вони госпіталізовані з пораненнями, медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

"Крім того, в районі села Безруки вчора вдень на міні підірвалося авто "Харківобленерго", поранення зазнав електромонтер. Його стан середній", — йдеться у повідомленні.

На Луганщині 14 листопада вдалося відбити атаки росіян поблизу Новоселівського.

"Із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії за минулу добу росіяни відкривали вогонь по Макіївці, Невському, Новоселівському, Площанці та Стельмахівці на Куп’янському та Лиманському напрямках. Усього по позиціях захисників Луганщини ворог завдав 21 артудар. Один раз атакував з повітря", — зазначається в повідомленні ОВА.

За даними української сторони, після вдалого влучання Сил оборони у місце розміщення військ рф у Мілуватці на Сватівщині, росіяни зазнали великих втрат.

"А саме, знищено штаб підрозділу російських окупаційних військ, загинуло 30 осіб та більш як 20 поранені", — розповіли в ОВА.

На Донеччині увечері 14 листопада росія завдала ракетних ударів по Вугледару та Павлівці. У ніч на 15 листопада російські збройні формування обстрілювали околиці Мар'їнської, Торецької, Очеретинської громад.

Також зранку росіяни здійснили масований артобстріл Авдіївки, уразивши центральну частину міста, є влучання в районі пр. Центрального та ринку. Інформація щодо постраждалих цивільних не надходила. Дані уточнюються.

"По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч. На ранок — активізація штурмових дій на напрямках Красногорівки, Веселого, Промки з застосуванням танків та БМП", — повідомили в ОВА.

За минулу добу у Донецькій області один цивільний загинув ще один дістав поранення.

На Миколаївщині протягом 14 листопада росіяни завдавали ударів з РСЗВ по портовій території Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

Також, за даними ОК "Південь", із Кінбурнської коси росіяни з РСЗВ "Град" намагався атакувати Очаків. Удари були завдані по акваторії та пірсах. Минулося без постраждалих.

На Херсонщині, за інформацією ОК "Південь", ракетно-артилерійські підрозділи України відпрацювали по дислокації російських підрозділів, місцях зосередження озброєння та техніки, складу з боєприпасами в Олешках. Там підтверджено знищення пускової установки С-300, зенітно-ракетного комплексу "Тор-М2" та 3 одиниць автобронетехніки. Дані щодо інших російських втрат уточнюються.

При цьому російських артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Дудчани, Золота Балка, Миколаївка, Милове, Чорнобаївка, Одрадокамянка та Томарине.

"В результаті мінометного обстрілу Новоолександрівки Бериславського району минулої доби поранено місцевого жителя, пошкоджено декілька житлових будинків", — повідомили в ОВА.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Одеській, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській областях, на Полтавщині, Вінниччині, Львівщині, Черкащині, Житомирщині, Чернігівщині та Київщині.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донбас
В тему