9 Листопада 2022
Новини

У білорусі шукають і затримують людей з проукраїнською позицією

У білорусі шукають і затримують людей з проукраїнською позицією
Фото ілюстративне
У білорусі правоохоронці посилили пошук і затримання громадян з проукраїнською позицією або тих, хто критикує владу чи так звану «спеціальну військову операцію» росії.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Наразі білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України, надаючи їй свою інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває формування російсько-білоруського угрупування військ на території білорусі. Утім, ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається без суттєвих змін.

За попередньою інформацією Генштабу, військові 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Збройних Сил білорусі як «братську» допомогу закупили для потреб особового складу 15-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії зс росії до 100 комплектів індивідуальних аптечок, розвантажувальних жилетів та іншого екіпірування. 

У складі прикордонних військ білорусі створюються підрозділи операторів ударних БпЛА. 

Нагадаємо, на початку жовтня білорусь звинуватила Україну в планах завдати удару по території країни та ввела режим «контртерористичної операції» через повідомлення про «провокації», які нібито готуються з боку сусідніх держав. В українському МЗС заявили, що така інформація неправдива.

15 жовтня Міністерство оборони білорусі заявило про прибуття перших ешелонів військ рф для так званого Регіонального угруповання сил. Його створення пояснили «нарощуванням військового потенціалу НАТО» біля кордонів білорусі. Всього у жовтні до білорусі відправили приблизно 1500 залізничних платформ з озброєнням і технікою.

Досі білорусь не відправляла до України власних військ, але надала свою територію для російських, які здійснюють обстріли України. Міністр оборони України Олексій Резніков уважає, що ризик наступу з білорусі є завжди. Однак, на думку міністра, у білоруських солдатів бракує мотивації для війни, а лукашенко боїться, що це «стане його фіналом».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему