8 Листопада 2022
Новини

Спростування заяви Ірану: деталі на іранських дронах виготовили після 24 лютого

Спростування заяви Ірану: деталі на іранських дронах виготовили після 24 лютого

Деякі деталі збитих іранських дронів виготовили після вторгнення росії в Україні, тому Іран почав постачати безпілотники рф після 24 лютого.

Про це інформують головне управління розвідки та представник ГУР МО України Василь у коментарі "Суспільному".

"Гвинт безпілотника "Mohajer-6" був виготовлений тільки в лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до російської федерації. Тобто вони були доставлені в цьому році", - зазначив співрозмовник.

За словами представника ГУР, іранський Mohajer зібраний із деталей, вироблених в різних країнах. Більшість комплектуючих зі США.

Також безпілотник має австрійський двигун та японську камеру.

Розвідник розповів, що на дроні не знайшли жодних російських елементів: "На одному елементі є напис і на фарсі (сучасна перська мова, має статус офіційної в Ірані, Афганістані, Таджикистані). Камера видимого діапазону – Японія. Лазерний дальномір – китайського виробництва. Авіаційна бомба іранського виробництва".

Наразі українські фахівці вивчають, як іноземні комплектуючі опинилися в іранських дронах. Крім того, співробітники ГУР МО вже передали країнам-партнерам серійні номери та дані про виробників комплектуючих.

Нагадаємо, глава МЗС Ірану публічно визнав, що Тегеран передавав бойові дрони рф нібито за кілька місяців до її повномасштабного вторгнення в Україну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, іран
В тему