16 Жовтня 2022
Новини

Чи купить росія нові іранські дрони «Arash-2»

Чи купить росія нові іранські дрони «Arash-2»

В Росії почали лякати новими іранськими дронами «Arash-1», які нібито потужніші за «Shahed-136».

Однак речник оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук вже спростував цей фейк.

Братчук зазначив, що спочатку інформація про те, що Росія нібито закупила у Ірану нові дрони - камікадзе "Arash-2" з’явилася в російських Telegram-каналах.

Після цього її поширили і в українському сегменті Тelegram.

Насправді ж, ще 13 вересня 2022 року в ЗМІ була оприлюднена інформація, що в Ірані розробили ударний дрон великої дальності "Arash-2", призначений для ураження ізраїльських міст. Про це повідомив командувач сухопутних військ іранської армії бригадний генерал Кіомарс Хейдарі, передало агентство Anadolu.

Високопоставлений військовий зробив заяву в ефірі державного телебачення на тлі загострення відносин між Іраном та Ізраїлем. За його словами, "Arash-2" є покращеними версіями БПЛА "Arash-1". Наразі їх уже передали сухопутним військам іранської армії, які невдовзі перевірять можливості нової моделі на навчаннях.

"Легким рухом російського пера "Arash-2" дуже швидко став "мощным оружием в войне России против Украины". Shahedами вже лякали", – зазначив Братчук.

Нагадаємо, спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що у рекламних іранських роликах заявлена відстань дії дрона-камікадзе Shahed-136 становить 2500 км. Однак, зважаючи на його масу та швидкість, можна говорити про те, що реальна відстань, яку може подолати цей БПЛА, близько 1 тис. км.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, росія, іран
В тему