8 Листопада 2022
Новини

Навколо Маріуполя росіяни встановлюють «зуби дракона»

Навколо Маріуполя росіяни встановлюють «зуби дракона»
Навколо окупованого Маріуполя росія почала будівництво оборонних споруд.
Для цього два заводи виготовляють бетонні пірамідальні протитанкові споруди, відомі як «зуби дракона». Про це повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Ймовірно, такі споруди встановили між Маріуполем і селом Нікольське та від північної частини Маріуполя до міста Старий Крим. Велика Британія наголошує, що Маріуполь формує частину російського «наземного мосту» з росії до Криму — ключової логістичної лінії зв’язку.

За даними британської розвідки, «зуби дракона» додатково відправили для підготовки оборонних укріплень на окупованих землях Запорізької та Херсонської областей.

Це свідчить про те, що росія зміцнює свої лінії оборони в окупованих районах.

Наприкінці жовтня власник ПВК «Вагнер» євген пригожин оголосив, що його команда будує фортифікаційні споруди — «Лінію Вагнера». За його словами, ця лінія активно зводиться на кордонах Луганської та частково Донецької областей, а також усередині них. Основна зона відповідальності — на його ПВК.

Видання CNN також показало супутникові знімки Maxar Technologies, де видно майже 2-кілометрове укріплення біля міста Гірське.

Укріплення складається з чотирьох рядів цементних пірамід, якими хочуть зупинити українську техніку та танки від просування на схід. За протитанковими укріпленнями розташований великий рів.

пригожин також анонсував, що «вагнерівці» працюють із Бєлгородською областю рф щодо зведення оборонних споруд і створення «народного ополчення» біля області.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков оголосив, що в Бєлгородській області почали встановлювати «захисні споруди».

На думку британської розвідки, встановлення цієї «Лінії Вагнера» означає, що росія готується до глибокої оборони за нинішньою лінією фронту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему