8 Листопада 2022
Новини

Обстріл Дніпропетровщини та ракетні удари по Запорізькій області: ситуація в областях

Обстріл Дніпропетровщини та ракетні удари по Запорізькій області: ситуація в областях
росіяни в ніч проти 8 листопада продовжили обстріли території України.
Упродовж останньої доби російських ударів зазнали Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Харківська та Донецька області. Про це повідомили очільники обласних військових адміністрацій.

Дніпропетровська область: війська рф відкривали вогонь із «Градів» та важкої артилерії по двох громадах — Марганецькій та Нікопольській. Минулося без постраждалих.

У Нікополі російські снаряди понівечили з десяток багатоповерхових та приватних будинків, два промислові підприємства, лікарню, школу, профтехучилище, автівки та газовід. 

Запорізька область: зранку російські війська завдали удару ракетами С-300 по одному з сіл Запорізького району. Один ворожий боєприпас вибухнув біля житлового будинку, пошкодивши його та інші споруди. Інша ракета розірвалась у полі.

Миколаївська область: у Миколаївському районі з 08:45 7 листопада окупанти відкривали вогонь по населеному пункту Первомайської громади. Влучання були по об’єкту промислової інфраструктури та за межами пункту. Постраждалих немає.

Також учора з 10:00 були обстріли по території населеного пункту Куцурубської громади: є влучання за межами пункту. Як повідомляє ОК «Південь», ворог обстрілював громаду з РСЗВ «Град». Постраждалих та руйнувань немає.  

Вдень 7 листопада, орієнтовно о 13:30, обстрілів зазнав населений пункт Шевченківської громади: пошкоджено газопровід, поранення отримала одна людина. О 18:00 через обстріли населеного пункту Галицинівської громади пошкоджено об’єкт інфраструктури. Наслідки пошкоджень уточнюються, постраждалих немає.

У Баштанському районі з 10:00 до 19:00 та о 21:50 7 листопада під обстрілами були три населених пункти Широківської громади. Там пошкоджено три житлових будинки, лінію електропередач, будинок культури, заклад освіти та місцевий ринок. Постраждалих немає.

Також учора з 10:00 до 15:00 обстрілів зазнали околиці населеного пункту Інгульської громади. Пошкоджень та постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. 7 листопада о 15:35, 18:10, 18:45 та 21:30 обстріли були між та за межами населених пунктів громади. Постраждалих немає, детальна інформація уточнюється.

Донецька область: за 7 листопада росіяни вбили ще 3 цивільних на Донеччині: у Бахмуті та Красногорівці. Крім того, правоохоронці виявили тіла 4 убитих росіянами під час окупації в Ямполі. Ще 7 людей в області дістали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Харківська область: окупанти обстрілювали населені пункти Куп’янського та Чугуївського району Харківщини. Близько 13:00 7 листопада у Дворічанській громаді в результаті обстрілу горів дах приватного житлового будинку. Постраждалих немає.

У Вовчанській громаді Чугуївського району внаслідок обстрілів росіян пошкоджено стіни, вікна та паркани приватних домівок.

При розмінуванні в Харківському районі отримав травми 32-річний лейтенант служби цивільного захисту. Спрацювала протипіхотна міна, стан пораненого медики оцінюють як важкий. 

 У Балаклійській громаді 61-річний чоловік підірвався на вибуховому предметі, госпіталізований до медичної установи, стан важкий. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему