28 Жовтня 2022
Новини

Обіцяють оприлюднити новий графік відключень світла у Києві

Обіцяють оприлюднити новий графік відключень світла у Києві
За день чи два в ДТЕК обіцяють оприлюднити новий графік відключень світла у Києві.
Обмеження будуть триваліші, ніж раніше. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що рівень обмежень збільшився через нові пошкодження елементів інфраструктури, які забезпечували передавання електроенергії у Київ та область.

«Я сподіваюся, що за день-два ми зможемо видати графіки. Вони не будуть приємними, тому що кількість годин, упродовж яких потрібно буде залишатися без світла, збільшено. Іншого виходу зараз немає», — сказав Сахарук.

Раніше відключення світла мали тривати до 4 годин. Натомість зараз обмеження можуть бути і на 5, і на 6 годин. За словами Сахарука, тривалість відключення може бути різною за різними адресами через технічні складнощі.

Сахарук зазначив, що в усі будинки у Києві неможливо припинити електропостачання. Так, у частині будинків світло вимикають дистанційно, а в іншої частини світло можуть вимкнути лише бригади на місці. Останніх будинків, за словами Сахарука, десятки тисяч.

«Багато будинків потрібно вимикати через фізичну присутність бригади, яка має виїхати. Тут є значні складнощі: як це робити швидко, часто й за графіком», — сказав виконавчий директор ДТЕК. Він додає, що в таких випадках час вимкнення й увімкнення може збігатися з часом відсутності світла.

Ще частину будинків неможливо вимкнути, бо вони пов'язані з об'єктами критичної інфраструктури: складами зберігання ліків, об'єктами зв'язку, серверами різних провайдерів (телебачення та радіо), об'єктами водо- та теплопостачання. Тож якщо вимкнути такі будинки від електропостачання, може зникнути зв'язок, вода тощо.

«Укренерго» попередило, що 28 жовтня по всій Україні продовжаться вимушені відключення світла для усунення наслідків атаки 27 жовтня. Насамперед обмеження стосуватимуться промислових споживачів.

Вимушені відключення стосуватимуться і побутових споживачів у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Їхні мережі найбільше постраждали цього тижня.

Також людей закликають помірно споживати електроенергію: вмикати енергомісткі прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія, київ
В тему