28 Жовтня 2022
Новини

Джонсон на міжнародній арені хоче просувати «план Маршалла» для України

Джонсон на міжнародній арені хоче просувати «план Маршалла» для України
У Вестмінстері в Лондоні колишній прем'єр-міністр Борис Джонсон створив офіс, де планує організувати фонд для підтримки України та відновлення зруйнованої війною країни, бо прагне побудувати нову кар’єру на міжнародній арені.

Про це повідомляє The Telegraph.

Джерело, яке близьке до Джонсона, підтвердило виданню плани експрем’єра Британії допомогти у відбудові України.

Борис Джонсон має намір виступити на міжнародній арені як прихильник підтримки України у війні з росією, зробивши візит до США перед Різдвом. Планується промова, щоб привернути увагу Вашингтона до тяжкого становища України.

Також очікується, що Джонсон зустрінеться з американськими сенаторами, щоб обґрунтувати необхідність продовження підтримки України з боку США. У Великій Британії існує стурбованість тим, що підтримка Києва серед політиків-республіканців у США послаблюється перед президентськими виборами.

На роль Джонсона на міжнародній арені раніше натякнув новий прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак.

«Хоча він вирішив більше не балотуватися на посаду прем’єр-міністра, я щиро сподіваюся, що він продовжуватиме робити внесок у суспільне життя вдома та за кордоном», — сказав Сунак.

Нагадаємо, що ще у березні Борис Джонсон, бувши очільником британського уряду, закликав лідерів країн Вишеградської групи (Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини) розробити «План Маршалла» для України, за яким планують відновити країну після війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сша
В тему