27 Жовтня 2022
Новини

На Запорізькій АЕС росіяни можуть влаштувати підриви

На Запорізькій АЕС росіяни можуть влаштувати підриви

До підривів на Запорізькій атомній електростанції можуть вдатися російські окупанти, аби остаточного вивести її з ладу та спровокувати техногенну катастрофу, звинувативши при цьому Україну.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 27 жовтня, - пише УП.

"Враховуючи відсутність у так званої "другої армії світу" будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всіх кремлівських політиків і пропагандистів, противник може ухвалити "непростые решения".

Найбільш імовірно, що під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на випалену землю, із завданням критичних збитків інфраструктурі.

Враховуючи останні інформаційні вкиди з боку рф щодо брудної бомби, не виключається також, що окупанти можуть організувати підриви на ЗАЕС, з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи, з обвинуваченням у цьому України.

Навіть прогнозовані російськими військовими під час зустрічі з аташе наслідки такої катастрофи на ЗАЕС були передбачені з урахуванням напрямку вітру і, відповідно, розповсюдження загроз – у західному напрямку.

Що також вказує на підготовку окупантом чергового злочину проти людяності", - зазначив Громов.

Відповідаючи на запитання журналістів, Громов зазначив, що противник частково виводить і заводить нові підрозділи на територію станції, намірів ворога залишити АЕС не зафіксовано.

Нагадаємо, російські пропагандисти почали поширювати наратив, що "фахівці українського підприємства "Південмаш" підготували муляж ракети, який планується начинити радіоактивним матеріалом, а потім нібито збити над зоною відчуження Чорнобильської АЕС".

До слова, раніше російські пропагандисти поширювали чутки, що Україна готується підірвати т. зв. "брудну бомбу", щоб потім звинуватити росію у використанні зброї масового ураження і налаштувати весь світ проти москви.

Із 23 жовтня міністр оборони російської федерації сергій шойгу почав розповідати колегам з інших країн, що Україна нібито готує провокації із застосуванням "брудної бомби". шойгу і глава Генштабу ЗС рф валерій герасимов активно розповідають колегам на Заході і в Азії про нібито заплановану Україною "провокацію".

США, Британія і Франція відкинули звинувачення рф у "брудній бомбі" як брехливі. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) направити місію в Україну, щоб спростувати вигадки москви про розробку "брудної бомби".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: запоріжжя, війна з Росією
В тему