27 Жовтня 2022
Новини

Волинян знову попереджають про вимкнення світла

Волинян знову попереджають про вимкнення світла

На Волині, згідно із розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго», 27 жовтня застосовуються графіки аварійних відключень для населення.

Також застосовуються графіки обмеження електроенергії та потужності для промислових споживачів. Про це повідомляють в ПрАТ «Волиньобленерго».

Порядок застосування черг аварійних відключень, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону.

Як зауважують, ці заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії.

“Графік аварійних відключень – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження. Графік відключень електроенергії надати неможливо, оскільки відключення є не плановими, а аварійними. Такі відключення почергово вводяться у всіх районах області. Просимо волинян із розумінням поставитись до ситуації, що склалась», – наголосили у «Волиньобленерго».

Також закликають малий, середній бізнес та побутових споживачів з 07:00 до 23:00 мінімалізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, електроенергія, війна з Росією
В тему