27 Жовтня 2022
Новини

Зруйновану Попасну росіяни не збираються відбудовувати

Зруйновану Попасну росіяни не збираються відбудовувати

Попасну на Луганщині окупанти не планують відбудовувати, а розглядають ідеї переселення людей в інші міста.

Про це повідомив законний голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"У так званій "ЛНР" ще раз зазначили про недоцільність відбудови Попасної. Стан розгляду заяв на отримання компенсації за зруйноване житло окупанти самі собі визнали незадовільним. Ніхто з окупантів не в змозі взяти відповідальність за рішення стосовно Попасної. Спочатку видали указ щодо недоцільності її відновлення, потім на більш вищому рівні, тобто в росії, його спростували, а зараз знову готують місцевих жителів до попереднього розвитку справ", - сказав Гайдай.

За його словами, окупанти шукають кошти для будівництва житла у Первомайську та Золотому. Розглядають варіанти із Лисичанськом і Сєвєродонецьком.

При цьому, за словами Гайдая, у Лисичанську й Сєвєродонецьку, – так само, як і в Рубіжному та Кремінній, – загарбники не змогли навіть оперативно розглянути заяви на надання компенсації за зруйноване житло.

"Чи то гроші надійшли, а потім раптово зникли, або зникли ще до надходження, але факти масових невиплат вже дійшли до так званого керівництва "республіки". Винних шукають, зниклі кошти – ні", – заявив Гайдай.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, луганськ
В тему