27 Жовтня 2022
Новини

«Зернова ініціатива»: росія заблокувала майже 200 суден

«Зернова ініціатива»: росія заблокувала майже 200 суден

рф станом на 26 жовтня заблокувала 175 суден, які мали вирушити з портів у межах «Зернової ініціативи».

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час відеозвернення.

Українська влада щоденно працює над захистом зернової експортної ініціативи.

«Очевидно, що росія знову має намір загострити глобальну продовольчу кризу, знову повернути загрозу масштабного голоду. І це, зокрема, відповідальність усіх наших партнерів – все ж таки гарантувати продовольчу безпеку й покінчити з цією брудною російською грою з голодом», – заявив Зеленський.

Через гальмування росією продовольчого експорту кількість суден, які очікують можливості виконати контрактні зобов'язання, збільшились до 175.

Президент наголосив, що це не просто торгівельна проблема, це – погіршення доступу до їжі для мільйонів людей і загроза ще більшого зростання цін на базові продукти на різних континентах – і в Африці, і в Азії, і в Європі.

«Якщо все-таки росії вдасться негативний сценарій, це завершиться новою масштабною міграційною кризою. росія як держава-терорист – терорист в усьому й заслуговує щоденного посилення міжнародного тиску на неї», – додав глава держави.

Раніше повідомляли, що росія свідомо перешкоджає роботі «Зернової ініціативи», тому українські порти останніми днями працюють тільки на 25-30% своїх можливостей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, їжа, економіка
В тему