24 Жовтня 2022
Новини

В Україні проведуть тест із медіаграмотності

В Україні проведуть тест із медіаграмотності
В Україні перший національний тест із медіаграмотності проведуть онлайн 27 жовтня.
Кожен учасник зможе перевірити, наскільки добре вміє боротися з фейками та відрізняти ворожу пропаганду. Про це вказано на сайті проєкту.

Тест організований проєктом «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з програмою USAID «Мріємо та діємо» та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», які виконуються IREX.

До участі запрошені всі українці. Тест можна буде пройти онлайн лише впродовж одного дня, 27 жовтня. Платформа для проходження тесту буде відкрита тричі на день протягом 30 хвилин. Початок тесту — об 11:00, 15:00, 19:00.

Команда «Фільтру» вирішила організувати цей тест саме під час Глобального тижня медіаграмотності, аби заохотити українців розвивати критичне мислення та свій рівень медіаграмотності у час війни.

«Такий захід підвищить обізнаність населення України про методи дезінформації та інструменти перевірки фактів, а отже — зробить стійкішими до ворожої пропаганди», — вказано на сайті проєкту.

Пройти тест можна за посиланням, яке буде опубліковане на сайті проєкту 27 жовтня. Кожен учасник отримає сертифікат, а 30 учасників, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають подарунки.

Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів від «Фільтру», присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який святкують у всьому світі 24-30 жовтня.

У лютому 2022 року, незадовго до початку повномасштабної війни, «Фільтр» уже організовував національний урок медіаграмотності у партнерстві з Міносвіти. Як розповіла керівниця проєкту Валерія Ковтун, цей захід значно підвищив рівень зацікавленості темою медіаграмотності серед освітян України, а також залучив до онлайн-платформи «Фільтру» 100 тисяч учителів.

Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX. Проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» виконується IREX за підтримки Посольства Великої Британії в Україні та Посольства США в Україні. Партнером події також є Міністерство молоді та спорту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, змі, українці
В тему