21 Жовтня 2022
Новини

Деякі компанії Маска можуть перевірити на ризики нацбезпеці після «дружньої до росії позиції»

Деякі компанії Маска можуть перевірити на ризики нацбезпеці після «дружньої до росії позиції»
Після серії твітів бізнесмена Ілона Маска, які повторюють тези російської пропаганди, в Білому домі розмірковують, чи потрібно перевірити деякі його компанії на наявність загрози національній безпеці.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, - пише hromadske.

Американські чиновники «відчують незручність» через нещодавні погрози Маска припинити фінансування Starlink в Україні. Також чиновників цікавить «більш дружня до росії позиція», яку Маск висловив у серії твітів, де запропонував «мирний план» завершення війни в Україні, вигідний росії.

Крім того, у Білому домі стурбовані планами Маска купити Twitter разом із групою іноземних інвесторів за 44 мільярдів доларів. До групи інвесторів входять принц Саудівської Аравії Аль-Валід бін Талал, біржа цифрових активів, заснована та керована вихідцем з Китаю, та суверенний фонд добробуту Катару.

Обговорення щодо перевірки компаній та угод Маска наразі перебуває на ранній стадії, кажуть джерела. Американські чиновники та представники розвідки зважують, які інструменти доступні федеральному уряду для перевірки підприємств Маска.

За даними джерел, однією з можливостей перевірки є закон про Комітет з іноземних інвестицій у США (CFIUS). Цей комітет може перевіряти придбання американських компаній іноземними покупцями. У CFIUS не коментують будь-які можливі перевірки.

Нагадаємо, 3 жовтня він заявив, що одним з імовірних результатів завершення російсько-української війни буде формальне закріплення влади рф над окупованим Кримом та «перевибори» на інших окупованих землях. Також він вважає, що через те, що в рф більше населення, «перемога України в тотальній війні малоймовірна».

Потім Маск виправдовувався, що підтримує Україну, але боїться ескалації. У кремлі похвалили бізнесмена за його «мирний план». Згодом він запропонував своє бачення вирішення конфлікту між Тайванем і Китаєм. У Пекіні теж подякували за план.

Крім того, Маск заявляв, що хоче припинити фінансування Starlink в Україні, а потім передумав. У Міноборони України на це відповіли, що знайшли три різні джерела фінансування супутникового інтернету Starlink.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ілон маск, сша, війна з Росією
В тему

Останні матеріали